"Природно виглядали пляшки з горілкою і столи з їжею на кладовищі": Луганчанин розкрив особливості поминальних днів на Донбасі - "так було заведено у нас" (фото)

У Великодній тиждень і в поминальні дні - Червона Гірка, Проводи або по церковному Радониця - на Донбасі часто ходили на кладовищі й на саме свято Воскресіння Христа, і вже на Гробки. Луганчанин розповів про особливості поминання покійних на Донбасі у Великодній період. Журналіст Євген Сафонов також опублікував цілу серію відповідних фото в матеріалі на сайті Bird In Flight, передають Патріоти України.

Представлені кадри, як зазначається, охоплюють період 1990-х років у Луганську. Як розповів Сафонов, було заведено приносити на кладовище рясні частування для себе і покійного родича, і біля могил влаштовували широкі трапези, вживали спиртне. "Природно виглядали пляшки з горілкою і столи з їжею на кладовищі й саме на Великдень - так було заведено у нас на Донбасі. Всі христосувалися-цілувалися і пригощали один одного на могилах своїх родичів. Деякі напивалися до напівсмерті, щоб воскреснути наступного ранку", - пише журналіст.

Священики в 2000-х закликав вірян поминати покійних через тиждень після Великодня - на Червону гірку, як називали поминальний тиждень. "Люди послухалися і стали ходити і на Великдень, і на Гробки", - розповів він.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...