Присутність людей його не турбувала: Ведмідь вирив нору та влаштувався на зимову сплячку під жилим будинком (відео)

Під будинком Майкла та Джудіт Пей ведмідь знайшов затишне місце. Хижак вирішив влаштуватися там та приготувався до зимової сплячки, передають Патріоти України.

Джудіт Пейн пригадала, що раніше вона вже бачила цього ведмедя. Жінка почула, як гавкають собаки, тому підійшла до скляних дверей на вулицю. Коли її побачив хижак, він злякався й втік. Як виявилося, згодом все ж повернувся подрімати.

Сім'я зазначила, що це не вперше лісові звірі приходять до них у двір. Проте жоден не планував залишатися там на довго чи будувати собі тимчасове житло.

Яке житло зробив собі ведмідь

Хижак зробив невеличкий підкоп, який допоміг йому вирити нору в 1,5 метра шириною. Після чого ведмідь в неї влігся та заснув, не реагуючи на людей та собак.

Майкл і Джудіт зазначили, що їм не відомо скільки часу хижак провів під їхнім будинком, але припускають, що недовго. Ведмеді в Колорадо тільки почали готуватися до довгої зимової сплячки.

Сім'я викликала на допомогу інспектора державного парку Colorado Parks and Wildlife. Він виманив хижака, розливши біля входу в барліг нашатирний спирт. Чотирилапий прокинувся, вискочив із нори та втік у ліс.

Господарі зазначили, що все ж їм було шкода ведмедя. "Ми вдерлися в їх природне довкілля. Ми – гості на їхній землі. На жаль, таке тут іноді трапляється", – додав Майкл.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...