Притиснуть? Стало відомо про резонансне рішення суду в справі проти Кернеса

Полтавський апеляційний суд в п'ятницю, 31 січня, скасував закриття справи за катування людей щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса, який часто не з'являвся на засідання. Про це повідомляється на офіційному сайті Офісу генерального прокурора України, передають Патріоти України.

"Полтавський апеляційний суд 31 січня 2020 року задовольнив апеляційні скарги Офісу генерального прокурора і потерпілих у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі і заподіяння тілесних ушкоджень громадянам під час мирних акцій протесту в січні 2014 року на території Харкова", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на даний момент обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено на новий судовий розгляд. Нагадаємо, в 2018 році суд закрив справу проти Кернеса у зв'язку з нібито відмовою сторони обвинувачення від підтримання державного обвинувачення.

В офісі генпрокурора відзначили, що "суд, приймаючи таке рішення, незаконно інтерпретував відсутність прокурорів ГПУ влітку 2018 року по невідомим причинам в судовому засіданні як фактичну відмову від обвинувачення". Зараз хід судового розгляду знаходиться на контролі керівництва офісу генпрокурора.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...