Приваблює низькою ціною, але дуже токсична! Названо найнебезпечнішу рибу на прилавках українських супермаркетів

Експерти розповіли, яка риба несе велику небезпеку для здоров’я людини. Так, багато хто знає про те, що риба неймовірно корисна для організму людини. Тому що в ній міститься багато корисних речовин. Але також існують ті види риб, які неймовірно небезпечні. Тому що в них є багато хімікатів, які можуть викликати найнебезпечніші захворювання, які практично не піддаються лікуванню, передають Патріоти України.

Йдеться про популярний на українських ринках пангасіус. Рівень шкідливих домішок в цьому виді перевищує всі мислимі норми. Ця риба заборонена чи не у всіх розвинених країнах обох півкуль Землі. Але в Україні в деяких магазинах ця риба вільно реалізовується. А українці, які навіть не здогадуються про ту небезпеку, яка таїться в м’ясі цієї риби, купують її собі додому.

Цей вид сам по собі не є отруйним представником водної фауни, як та ж риба фугу, яка є одним з найпопулярніших делікатесів японської кухні. Отрут в пангасіусі немає від природи. Він помірно жирний, містить безліч корисних мікроелементів та інших речовин. Однак, вся справа у в’єтнамській, неймовірно забрудненій, річці Меконг. Це єдине місце на планеті, де мешкає і вирощується в промислових масштабах риба пангасіус.

У воді цій річці перевищені всі можливі норми вмісту миш’яку, хімічних небезпечних елементів та іншого. І в такій воді мешкає ця риба. Вона насичується цими речовинами і відповідно після несе велику шкоду для організму людини. При цьому біла “глазур”, в якій можна зустріти тушки і філе пангасіуса на прилавках, – це не що інше, як вода з тієї самої річки.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...