"ПриватБанк" ускладнив процедуру грошових переказів та оплати картою - клієнтів просять пройти верифікацію

"ПриватБанк" посилив заходи по боротьбі з шахрайством, тому частіше почав звертатися до клієнтів із проханнями пройти ідентифікацію особистості. Деяким українцям це створює додаткові незручності, на які вони скаржаться на сайті Мінфіну, передають Патріоти України.

Так, один із клієнтів розповів, що при спробі здійснити переказ невеликої суми коштів у нього запросили зателефонувати на гарячу лінію ПриватБанку за якимись поясненнями, що він робити відмовився.

"При спробі відправити з Привату24 переказ на 350 грн (на іншу картку) вимагають дзвонити на 3700 і щось там пояснювати. Для чого мені фінансовий номер, пароль, двофакторна авторизація? Я не хочу нікуди дзвонити та повідомляти свої персональні дані невідомо кому", — пише обурений клієнт.

За словами автора відгуку, він зустрічав повідомлення людей, які нібито втратили гроші після таких "перевірочних" дзвінків на гарячу лінію банку, тому сам нікуди не зателефонував.

"До так званої «націоналізації» банк був зручний, зараз це просто вимотування нервів щоразу. Оплачуєш комуналку — то смс-ка, то дзвінок робота, то код введи... Тепер копійчаний переказ не даєте зробити! Як ви вже задовбали!", — написав клієнт ПриватБанку.

У ПриватБанку на відгук відповіли, що подібні процедури допомагають протидіяти шахрайству. Тому відмова підтверджувати свою особу під час банківських операцій наражає клієнтів на ризик втратити свої гроші.

"На жаль, іноді бувають ситуації, коли шахраї отримують доступ до мобільного телефону шляхом перевипуску сім-карти і в такому випадку СМС не є перешкодою для них. Відмова від перевірки операцій та підтвердження особи клієнта, або непроходження верифікації наражається на ризик втратити кошти. Просимо проявити терпіння та розуміння необхідності проведення операцій верифікації", - відповіли в ПриватБанк

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...