Прив'язали себе до ланцюга якоря: У Норвегії активісти заблокували шлях російському танкеру

Активісти Грінпіс заблокували прохід російському танкеру

У Норвегії активісти Грінпіс намагалися заблокувати російський танкер, який переправляв нафту до країни. Протестувальники прив'язали свої каное до ланцюга судна, висловлюючи протест проти війни в Україні, передають Патріоти України.

Приблизно за 70 кілометрів від норвезького Осло активісти перекрили шлях російському танкеру Усть-Луга. Він продовжує стояти біля нафтового терміналу Exxon Mobil (XOM.N) Slagen.

Протестувальники прив'язали свої човни до ланцюга танкера, намагаючись запобізти вивантаженню 95 тисяч тонн нафти, повідомили в Грінпіс.

Нафта лежить в основі не тільки кліматичної кризи, а й воєн і конфліктів. Я шокований тим, що Норвегія працює як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує війну Путіна,
– прокоментував протест глава Грінпісу в Норвегії Фроде Плейм.

Мітингарі закликали норвезький уряд запровадити ембарго на російську нафту та скасувати будь-які контракти на імпорт палива з Росії після початку повномасштабного вторгнення.

Esso Norway, до якої приїхала російська нафта, погодилася купити паливо ще до початку війни і не має планів щодо подальших закупівель у Росії, повідомив норвезькій щоденній газеті Dagbladet речник компанії.

Шанс на порятунок! Аналіз крові може показати ризик виникнення раку за сім років

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:59

Згідно з дослідженнями, аналіз крові може виявити ранні ознаки раку за сім років до постановки діагнозу. . У дослідженні Oxford Population Health було визначено 618 білків у крові хворих на рак, пов’язаних з 19 різними типами захворювання, включаючи р...

"Аналіз довів": Вчені розгадали таємницю прадавнього "дерева життя"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:30

Дослідження ДНК свідчать, що ці унікальні дерева вперше з'явились на острові Мадагаскар 21 мільйон років тому. Звідти їхнє насіння перенесло океанічними течіями до Австралії, а також до материкової Африки, де вони утворили окремі види. Через незвичайну...