Привласнили більше мільйона: На Дніпропетровщині шахраї ошукали родичів військових і волонтерів (фото)

У Дніпропетровській області засуджено учасників організованої групи, які ошукали родичів військових та волонтерів. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п'ятницю, 10 травня, передають Патріоти України.

Суд визнав винними трьох учасників організованої групи за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем. Організатора групи засуджено до 9,5 років, а двох учасників - до 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Троє жителів Кам’янського району організували схему виманювання грошей у родичів українських військових та волонтерів. Вони знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців ЗСУ.

Під час листування у месенджері видавали себе за представників міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті. Під виглядом конвертування коштів засуджені отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші шляхом їх переведення на підконтрольні рахунки.

Загальна сума спричинених збитків становить 1,3 млн гривень. За клопотанням прокурора накладено арешти на нерухоме майно, транспортні засоби учасників групи та вилучені під час обшуків грошові кошти для відшкодування завданих збитків потерпілим. Наразі відшкодовано майже 330 тисяч гривень.

Київ накрило аномальне природне явище (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 21:55

Попри те, що в Україну прийшло метеорологічне літо, жителі столиці спостерігали аномальне явище природи. Про це пишуть користувачі "Фейсбук" спільноти "Позняки. Осокорки. Харківський" – житлові масиви Дарницького р-ну м. Києва, передають Патріоти Украї...

Нова ІПСО: У мережі поширюють фейк росіян про збір даних школярів для реєстру призовників

понеділок, 20 травень 2024, 21:43

У мережі поширюють несправжній лист від Міністерства освіти і науки України щодо збору даних школярів для реєстру призовників. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 20 травня, передають Патріоти України. Зазначається, що мережею шириться ...