Привласнив землю і майно на 3 млн грн у курортному селищі: На Львівщині викрили депутата-керівника лісгоспу (фото)

Правоохоронці у Львівській області викрили керівника держпідприємства "Славське лісове господарство" на привласненні 0,35 га землі лісгоспу. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

Як зазначається, на цій ділянці розташований "будинок лісника". Після реконструкції, коштом підприємства, площа будівлі становила понад 200 кв.м. Загальна вартість землі та споруди - понад 3 млн гривень. "Посадовець, який також є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування селищної ради Славської об'єднаної територіальної громади Львівській області, вирішив привласнити садибу та землю в курортному місці. Для цього керівник держпідприємства звернувся від імені своєї дружини до селищної ради за дозволом щодо виготовлення проєкту землеустрою. Землю лісгоспу подружжя хотіло отримати начебто для ведення особистого господарства. Після позитивного рішення сільради, він залучив трьох інженерів-землевпорядників виготовити відповідний документ. Однак, під час підготовки проєкту інженери "забули" вказати, що земля, так само як і розташована на ній будівля, належить лісгоспу", - йдеться у повідомленні.

Відтак на підставі цього підробленого проєкту сільрада надала землю дружині посадовця. Однак зареєструвати право власності на землю фігурантам не вдалося, їх викрили правоохоронці.

Керівнику лісгоспу, його дружині та трьом інженерам оголосили підозру у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні (ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади керівника лісгоспу. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло залучених до оборудки осіб", - додали в ДБР.

Джерело: Еспресо.ТV

Одні проблеми! Доглядальниця для собак назвала чотири "найкошмарніші" породи

четвер, 9 травень 2024, 7:56

Жінка, яка вигулює собак, назвала чотири найгірших породи, з якими їй доводилося мати справу. Як пише Mirror, таким досвідом вона поділилася на Reddit. "Я працюю нянею для тварин, і чотири собаки, за якими я доглядаю, просто кошмар - я б ніколи не стал...

"Перемогою пишатися не можна було. Це можна було робити тільки на міжнародній арені": Історик пояснив, чому Сталін "скасував" 9 травня в СРСР

четвер, 9 травень 2024, 7:15

Вождь СРСР Йосип Сталін 1947 року скасував свято 9 травня через те, що вважав непотрібним і невигідним пишатися Днем Перемоги. Про це розповів історик, віце-президент російської Асоціації істориків Другої світової війни Костянтин Залеський в інтерв'ю в...