Приводить до сепсису та абсцесу суглобів: В Китаї виявили нову смертельну хворобу

У Китаї виявили спалах нової інфекційної хвороби, яка могла поширитися від прісноводної риби, якою торгували на місцевому ринку. Про це пише South China Morning Post, передають Патріоти України.

Хвороба проявляється гнійними запаленнями, що призводять до сепсису та абсесу. інфекція вражає не окремий орган, а весь організм.

Перші випадки інфікування стрептококом групи B були зафіксовані у серпні. На той час кількість хворих становила близько 30 пацієнтів. При цьому близько 90% хворих повідомляли, що контактували із сирою прісноводною рибою перед тим, як захворіти. Також семеро хворих зазначали, що у них були рани на руці на момент контакту із сирою рибою.

Повідомляється, що на сьогоднішній день 91 особа звернулася до медичного закладу зі скаргами на сепсис та абсцес суглобів. Відомо також про чотири смертельні випадки інфікування.

У зв'язку із зростанням кількості випадків захворювання, місцеві органи охорони здоров'я провели очищення та дезінфекцію всіх прилавків із прісноводною рибою на ринку. У свою чергу медики радять мешканцям дотримуватися гігієнічних заходів, зокрема мити руки під час роботи з сирою рибою та морепродуктами.

"Щоб взяли до війська, двічі ходив у військкомат": Військовий "Філософ" розповів, як вижив в окопах під Авдіївкою

неділя, 6 жовтень 2024, 17:46

Львів’янин Остап Грень з позивним "Філософ" у 47 років повернувся з війни з кардіостимулятором на серці. По ночах "мотор" бійця почав відбивати не більше 30 ударів на хвилину. Така ціна бойового досвіду старшого солдата в одному з батальйонів Нацгва...

Варто знати! Чи можна втратити субсидію, якщо хтось із сім’ї виїхав за кордон - пояснення

неділя, 6 жовтень 2024, 17:22

З 1 жовтня в Україні стартувала кампанія з призначення житлових субсидій на комунальні послуги для тих, у кого є на це право. При цьому ті, кому її вже призначено, продовжать її отримувати автоматично. Але тут є свої нюанси, наприклад, якщо хтось із чл...