Привид колись квітучого курорту: Військові показали руїни та заміновані пляжі Широкиного (фото)

У селищі був власний пивзавод і меблевий цех. Там налічувалося близько 700 будинків та понад 1800 жителів.

Колись відомий курорт Широкине на узбережжі Азовського моря сьогодні перетворився на селище-привид, у якому серед зруйнованих будівель і кістяків згорілих автомобілів гуляє лише вітер, а пересування можливе тільки асфальтованою дорогою. Про це йдеться в опублікованому у "Фейсбуці" матеріалі прес-центру штабу ООС, передають Патріоти України.

"За 15 кілометрів на схід від Маріуполя розташовується найбільш зруйнований населений пункт російсько-української війни - село Широкине. Це легендарне село не зрівняється ні з яким іншим на Донбасі. Колись це був курорт, куди до узбережжя Азовського моря приїжджали відпочивати туристи. У селищі був власний пивзавод і меблевий цех. Там налічувалося близько 700 будинків та понад 1800 місцевих жителів", - зазначає автор статті, додаючи, що тепер сюрреалістичний пейзаж селища більше нагадує яскраву локацію апокаліпсису з фільмів-катастроф.

Наголошується, що усі без винятку будинки лежать у руїнах і не придатні до життя, зруйновано численні санаторії, дитячі табори, сільську раду, школу, будинок культури та інші важливі об`єкти інфраструктури. Все поросло травою і чагарниками, в гаражах і на вулицях стоять згорівші вщент автомобілі, поблизу будинків лежать дитячі іграшки і повсюди осколки від снарядів.

Про колишній розквіт селища нагадують і розгромлені бази відпочинку, що стоять на березі. Саме ж узбережжя суцільно заміновано на випадок атаки з моря. Завдяки героїзму і мужності українських військовослужбовців, зокрема морських піхотинців, Широкине було звільнено від противника у 2016 році. Зараз село перебуває під повним контролем ЗС України. Позиції російсько-окупаційних військ проходять за кількасот метрів від крайніх будинків у селі.

"Село повністю заміноване російськими окупантами, подекуди ще досі на подвір`ях колишніх мешканців лежать нерозірвані снаряди і міни. Всередину житлових будинків заходити суворо заборонено, не виключено, що там ворогом залишені мінно-вибухові пастки. Можна спокійно переміщуватися тільки асфальтованою дорогою та окремими місцями, де точно ми знаємо, що немає ніякої небезпеки", - розповідає морський піхотинець Данило.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...