"Призвали безхатька з ногами, що гнили": Журналіст Асєєв поділився шокуючими подробицями про мобілізацію

Журналіст і письменник, експолонений бойовиків так званої "ДНР", а тепер військовослужбовець Станіслав Асєєв відверто розповів про проблеми у навчальних центрах ЗСУ, особливо з особовим складом, яких направляють з ТЦК. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Якщо сказати метафорично, то в моєму випадку "учебка" виявилась вивернутим назовні 24 лютим 2022-го: падаючі епілептики, "мурчащіє" колишні зеки, СЗЧшники (декілька випадків залишення частин за перші два тижні) – і багато випадкових людей без жодного відношення до жодної бригади, які чекають на "покупців", – розповідає Асєєв.

На його думку, більшість новобранців була відверто випадковими в армії людьми: деякі з судимостями, важкими захворюваннями, без мотивації та освіти.

"В процесі навчання через напади, які з курсантами траплялися просто на вулиці, виявились декілька епілептиків, а вже у лікарні у двох новобранців знайшли гепатити при першому ж аналізі крові", – каже письменник.

Мобілізували безхатька

Асєєв розповів, що у навчальному центрі зустрів безхатька, якого мобілізували. "На додачу до нас ще й привезли безхатька: у ТЦК йому запропонували "зиму в теплі", помили, купили у секондхенді якесь шмаття та закинули до нас в ліс. Єдине, про що військкоми забули згадати, – це його ноги, які буквально гнили та сочилися", – зазначає військовий.

За словами Асєєва, цього чоловіка вже наступного дня відвезли до лікарні, але звідки його повернули як цілком придатного.

Розріз по регіонах

В Асєєва склалося враження, що найчастіше мобілізовують людей "з глибинок регіонів", а не з обласних центрів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...