Псевдофельдшер на Сумщині "вакцинував" пенсіонерів снодійним, пограбував і намагався підпалити їхній будинок (фото)

На Сумщині поліцейські оперативно затримали чоловіка, якій скоїв розбійний напад на подружжя пенсіонерів. Прийшовши в будинок пенсіонерів, зловмисник під приводом вакцинації від COVID-19 ввів їм снодійне і почав шукати гроші. Подія трапилася в селі Озаричі Конотопського району, інформують Патріоти України із посиланням на Відділ комунікації поліції Сумської області.

Із заявою про злочин звернулася 79-річна жінка. Вона розповіла правоохоронцям, що вдень в її будинок прийшов невідомий чоловік, який назвався фельдшером і запропонував потерпілій і її 85-річному чоловікові вакцинуватися від COVID-19, оскільки вони перебувають у зоні ризику. На цю пропозицію господарі будинку погодилися. "Фельдшер" зробив літнім людям ін'єкції снодійним для тварин, почекав, поки вони заснуть, і почав ритися в їхніх речах, щоб знайти гроші та інші цінні речі.

Першою прокинулася жінка. Зловмисник, побачивши це, почав її бити і вимагати гроші. Не отримавши бажаного, злодій прихопив з собою мобільний телефон і банківську картку. Втікаючи, зловмисник підпалив веранду, щоб таким чином приховати свій злочин і позбутися свідків.

Розшукати "фельдшера" вдалося за годину. "Ним виявився раніше судимий 54-річний житель Конотопщини. Як було встановлено, чоловік готувався до злочину заздалегідь. При ньому знайдено записи з даними потерпілих, пляшечки зі снодійним і шприци", - розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Конотопського районного відділу поліції.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...

Загиблому було лише 20: Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:45

Унаслідок стрілянини сьогодні вночі на Вінниччині загинув поліцеський, а його напарник зазнав поранень. Трагічну подію зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця, передають Патріоти України.