Птахи "працюють" в обмін на корм: У Швеції навчили ворон збирати недопалки

Шведський стартап Corvid Cleaning вже розпочав вчити воронів збирати сміття за винагороду. Скоро метод почнуть випробувати в Седертельє – передмісті Стокгольму, інформують Патріоти України.

Як повідомляє фонд Keep Sweden Tidy, щороку на вулицях Швеції залишається понад мільярд недопалків. Ворон вже навчили підбирати їх та інше дрібне сміття та кидати у спеціальний механізм.

Як це працює

Як запевняють у стартапі Corvid Cleaning, птахи "працюють" добровільно. Спеціальний механізм дає їм корм в обмін на сміття. Засновник компанії Крістіан Гюнтер-Хассен розповідає, що ворони – дуже розумні птахи, саме тому їх почали навчати збору сміття.

Муніципалітет міста Седертельє вже готовий до того, що випробувати пілотний проєкт з участю птахів. Там стверджують, що проєкт може заощадити до 75% витрат на прибирання дрібного сміття.

Раніше подібну систему випробували у Франції

У 2018 році подібний спосіб збирати сміття вже використовували у Франції в історичному тематичному парку в департаменті Вандея. Там до прибирання долучили 6 ворон.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...