"Пташка" доліталась: ЗСУ збили на Одещині ворожий дрон "Орлан" за 120 тисяч доларів

В Одеській області українські захисники збили безпілотник "Орлан" російських військ. Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram. За його словами, ворожу "пташку" ліквідували воїни 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів зимового походу Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України.

Братчук привітав військових з успішною операцією, після якої окупантам довелося попрощатися з черговим знищеним українцями "Орланом", вартість якого становить 120 тисяч доларів.

За словами речника Одеської ОВА, ніч в області та в самій Одесі минула під звуки повітряної тривоги, але без обстрілів. Також Братчук закликав українців не ігнорувати повітряні тривоги, адже під час війни вони не бувають навчальними, а сигналізують про реальну небезпеку.

"Хочу нагадати вам про пильність. Не виключено, що працюють диверсійні групи. Тому будьте обережні, але дуже пильні", – додав речник Одеської ОВА і закликав громадян повідомляти до поліції про всіх підозрілих осіб.

Безпілотник "Орлан"

Згідно з інформацією з відкритих джерел, "Орлан" є багатоцільовим безпілотним авіаційним комплексом, який використовують для спостереження у важкодоступній місцевості. Такі дрони виготовляє російське підприємство "Спеціальний технологічний центр".

Дронии почали експлуатувати з 2013 року. З часом в "Орлана-10" з’явилися модифікації – "Орлан-30" та "Орлан-50". РФ активно використовує такі дрони під час війни проти України.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 6:52

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Технологічний прорив: Китайці розробили автомобільний акумулятор, здатний повністю заряджатися за 10 хвилин

неділя, 19 травень 2024, 6:50

У Китаї розробили революційний акумулятор для електромобілів, здатний заряджатися лише за 10 хвилин і проїхати до 400 кілометрів без перезарядки. Про це повідомляє The Telegraph. Згідно зі звітом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), Китай зробив...