Пухнастики - двигун прогресу: Ліки для котів виявились ефективними проти коронавірусу

Під час доклінічних експериментів виявилось, що препарат для котів значно знижує вірусне навантаження в легенях і збільшує виживаність при важких формах Covid-19. Він може бути ефективним за рахунок придушенням ферменту, який необхідний вірусу SARS-CoV-2 для розмноження. Про це повідомив Kansas State University, передають Патріоти України.

Вчені з Канзаського університету працювали з інгібітором протеази GC376. Початково його створювали для лікування коронавірусу у котів. Раніше він показав ефективність проти SARS-CoV-2 і нещодавно науковці представили результати успішних доклінічних досліджень препарату на моделях мишей.
Інгібітори протеаз є класом противірусних препаратів, які не дають вірусу розмножуватися, зв'язуючи й блокуючи необхідні для цього вірусні ферменти. У новій роботі вчені модифікували GC376, щоб протестувати його проти SARS-CoV-2.
Результати дослідження:
Терапія GC376 значно збільшила виживаність гризунів з важкою формою Covid-19,
Також вона придушувала реплікацію вірусу в легенях і протистояла втраті ваги.
Коли вчені проведуть клінічні дослідження GC376 поки що незрозуміло. Але використаний метод модифікації препарату – дейтерування, який вже давно використовується для покращення терапевтичних властивостей ліків, буде вивчатися більш детально.

«Результати показують, що метод дейтерування можна використовувати для інших противірусних з'єднань, щоб створити потужні інгібітори», – заявив співавтор роботи Кен-Ок Чанг.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...