"Пусть Путин сам себя колет": Більшість росіян не бажають робити щеплення від COVID-19 вітчизняною вакциною

Про неготовність робити щеплення російською вакциною також заявили більшість з 3040 медиків.

Про готовність зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною «Спутник V» заявили 40% опитаних росіян, тобто менше половини. Про це повідомив глава Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров, передають Патріоти України.

Так, на питання, чи будуть громадяни робити щеплення цією вакциною, 42% відповіли: «Так, швидше за все», а 52%: «Ні, не будемо робити щеплення». За словами Федорова, в опитуванні взяли участь 1,6 тисячі росіян у віці від 18 років. Коли саме пройшло дослідження, глава Центру не уточнив.

На його думку, більшість росіян не хочуть робити щеплення, тому що «бояться, не вірять, побоюються». «З одного боку, ми всі боїмося і хочемо, звичайно ж, цей страх зняти. Хочемо отримати гарантію не заразитися. Як? Для цього, звичайно, треба вакцинуватися», — додав він.

Про неготовність робити щеплення російською вакциною також заявили більшість з 3040 медиків, опитаних сервісом «Довідник лікаря» 12-13 серпня. Про згоду на вакцинацію повідомили 24,5% респондентів, 52% висловили протилежну точку зору.

Джерело: РБК.ру

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...