Путін дуже поспішає: Росія перекидає до 20 тисяч найманців для боїв на Донбасі, - The Guardian

Росія перекинула до 20 тисяч найманців із Сирії, Лівії та інших країн для участі у наступі на Донбасі. Про це пише видання The Guardian із посиланням на європейського чиновника, передають Патріоти України.

За словами чиновника, кількість найманців на сході України коливається від 10 до 20 тисяч, і важко розмежувати цю цифру між сирійцями, лівійцями та бойовиками, завербованими ПВК "Вагнер".

"Що я можу вам сказати, то це те, що ми дійсно бачили деякі переміщення з цих районів, Сирії та Лівії, до східного регіону Донбасу, і ці хлопці здебільшого використовуються як гарматне м'ясо проти українського опору. Це піхота. Вони не мають важкої техніки чи транспортних засобів", – сказав чиновник.

Колишнім сирійським солдатам за участь у бойових діях в Україні пропонували від 600 до 3 тисяч доларів залежно від звання та досвіду. ПВК "Вагнера" перекинула в Україну більшу частину своїх бойовиків, які воювали у Лівії.

Найманців кидають, щоб прискорити спроби Росії захопити якомога більшу частину східної України. Це західні оборонні чиновники описують як поспіх здобути якусь перемогу, про яку Володимир Путін може оголосити на військовому параді в Москві 9 травня.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...