Путін готовий до багаторічної війни на виснаження: Розвідка США розкрила плани окупантів

Країні-агресорці Росії не вистачає боєприпасів і військ для досягнення значних територіальних перемог в Україні цього року. У зв'язку з цим РФ може перейти до стратегії утримування та оборони, затягуючи війну. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані американської розвідки, передають Патріоти України.

Як зазначила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, після невдач на полі бою російський диктатор Володимир Путін тепер розуміє проблеми, з якими стикається його армія, і може скорегувати свою стратегію в короткостроковій перспективі.

"Незважаючи на те, що російський наступ триває, загарбники зазнають великих втрат. Путін, ймовірно, краще розуміє межі того, чого здатні досягти його військові, і, схоже, наразі зосередився на більш обмежених військових цілях", - сказала Гейнс.

За її словами, Росія може вирішити продовжити війну в Україні, навіть якщо це буде означати тривалі перерви в наступальних діях. Таким чином Кремль намагатиметься досягти своїх стратегічних цілей.

"Якщо Росія не розпочне обов’язкову мобілізацію та не визначить значні сторонні поставки боєприпасів, їй буде дедалі важче підтримувати поточний рівень наступальних операцій у найближчі місяці. І, отже, вони можуть повністю перейти до утримання та оборони окупованих територій. Коротше кажучи, ми не очікуємо, що російська армія цього року відновиться настільки, щоб досягти великих територіальних здобутків", - додала Гейнс.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...