"Путін, щоб ти здох": Євреї з Києва, які пережили Голокост, записали відеозвернення

"Путін, щоб ти здох": євреї з Києва, які пережили Голокост, записали відеозвернення

У Києві народжені в Україні євреї, які пережили Голокост і втратили близьких у Бабиному Яру, записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна з закликом забиратися з території країни. Відповідне відеозвернення опубліковане в середу, 2 березня, зазначають Патріоти України.

Автори звернення є мешканцями столичного будинку для літніх людей і на сьогодні змушені ховатися у бомбосховищі від російських ударів.

"Народилася я в Україні. Війну 22 червня 1941 року зустріла під бомбардуванням у Києві. У Бабиному Яру загинули мої родичі. 24 лютого 2022 року я знову зустрічаю в Києві під бомбардуванням та обстрілами. Путін, забирай свої війська та забирайся з України. Ми хочемо миру!" – сказала у зверненні Валентина Йосипівна Романова.

"Мої родичі загинули у Бабиному Яру в 1941-му. Тепер я сиджу в бомбосховищі і на мене сипляться ворожі бомби. Путін, забирайся геть з Києва та з України!" ­– сказав Олег Якович, що народився 1940 року в Києві.

"До війни жила у Києві, корінна киянка. 1941-го почалася війна. Моїх усіх рідних по маминій лінії ­– євреїв – забрали до Бабиного Яру. Всі вони загинули там. Сьогодні війну я також зустрічаю у Києві, але вже інше століття, страшне… Путін, щоб ти був здох! Залиш нас, наволоч, щоб ми тебе не бачили і не чули – хто ти й що ти…" ­– звернулася Тамара Олексіївна, народжена в столиці 1939 року.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...