Путін відкрив рух поїздів на скандальному Кримському мосту (фото, відео)

Президент Росії Володимир Путін відкрив рух поїздів по незаконно збудованому Кримському мосту на анексований півострів. У мережі вже жорстко відреагували на "досягнення наддержави". Перший потяг вирушив через Керченську протоку. Про це в понеділок, 23 грудня, повідомили кремлівські ЗМІ, які висвітлюють подію, передають Патріоти України.


Також кремлівські ЗМІ проговорились про незручну ситуацію, яка сталась, коли Путін вирішив пройтись поїздом. Він почав розповідати, як його друг олігарх Аркадій Ротенберг, який будував міст, подзвонив йому серед ночі і говорив ніби п'яний. Проте, що сталось далі, не відомо – трансляцію урвали.

Для виступу Путіна підготували окремий майданчик на фоні мосту.

Як відреагували

Відкриття залізничного сполучення з окупованим півостровом уже викликало бурхливу реакцію мережі. Багато хто пише, що міст, на жаль, витримав.

А в мережі уже відзначили, що Росія пустила поїзд у Крим у своєму стилі – без розпізнавальних знаків РЖД, оскільки там злякались санкцій. Про це написав у Twitter блогер КРИМський бандерівець.

"Зараз по всіх пропагандонських каналах Мордора окупанти запускають людину на Марс. Ой, вибачте, запускають перший поїзд по мосту-скріпі. Х*йло проїхався по мосту на поїзді без розпізнавальних знаків, тому що РЖД занадто боїться корисних санкцій. Спеціально зігнана вата шаленіє", – написав блогер.

МЗС України зараз готує офіційну реакцію з приводу запуску залізничного сполучення незаконно збудованими мостом, повідомили "Крим.Реалії". "Офіційна реакція буде пізніше на сайті Міністерства закордонних справ України", – сказали в прес-службі МЗС України.

43 години в поїзді

Також російські ЗМІ показали перший пасажирський поїзд, який поїхав з Росії в окупований Крим. "Перший потяг до Криму вирушив з Московського вокзалу в Петербурзі. У ньому 503 людини, час у дорозі – 43,5 години", – повідомив канал НТВ.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...