Путіну бракує "м'яса"? У Росії хочуть повернути радянський податок на бездітність

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що експертам необхідно проаналізувати ідею повернення в Росію радянського податку на бездітність. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України.

«Потрібно проаналізувати цей досвід. На перший погляд, цей податок навряд чи мав якесь суттєве вплив на демографічну ситуацію. Хоча це мають зробити спеціалісти», – сказав Пєсков.

Податок на бездітність діяв у СРСР з 1941 по 1990 рік. У Росії його запропонував депутат Держдуми, член комітету з оборони Андрій Гурульов, політика підтримав депутат Євген Федоров. За його словами, бездітним росіянам потрібно підвищити прибутковий податок (ПДФО).

Федоров зазначає, що сім'ї з дітьми повинні отримувати близько 30-40 тис. рублів на дитину. Тобто, за словами політика, потрібно розрахувати, на скільки слід підвищити ПДФО для бездітних, щоб у бюджеті сформувалася необхідна сума для таких виплат.

Фахівці з російського державного соціального університету розробили параметри податку на бездітність. Згідно з запропонованим варіантом, росіянам, у яких немає дітей, потрібно підняти на 0,5-5% прибутковий податок, а також податки на майно і спадщину.

Директор інституту соціально-економічних досліджень фінансового університету при уряді РФ Олексій Зубець заявив, що податок на бездітність повинен становити 30-40 тис. рублів. За його словами, уряду потрібно «кілька десятків трильйонів рублів на рік» на національний проєкт з демографії.

Загрожує довічне ув'язнення: СБУ та поліція затримали групу підлітків, які палили обʼєкти Укрзалізниці

понеділок, 14 жовтень 2024, 14:15

СБУ й Нацполіція затримали групу неповнолітніх, які в Чернігівській області підпалювали релейні шафи Укрзалізниці на замовлення росіян. Фігурантам загрожує довічне увʼязнення. Про це повідомила Служба безпеки України, передають Патріоти України. Відпов...

"Всі наші вже у Польщі?": Хливнюк підтримав вуличного музиканта, який співав пісню "Бумбокс", але є нюанс (відео)

понеділок, 14 жовтень 2024, 13:52

Соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк підійшов до вуличного музиканта, що грав пісню його гурту і привітав його. Відповідне відео з'явилося на сторінці користувачаХ FreelФріл, передають Патріоти України. "Вуличний музикант виконував пісню Бумбокса "Тві...