Путівки на море "згорять"? Українським туристам сказали, що робити з відпусткою (відео)

Туристам, які заздалегідь придбали путівки на літо поточного року до інших країн, слід діяти поетапно і заморозити кошти у зв'язку з закриттям кордонів через пандемію COVID-19, передають Патріоти України.

"Людям, які планують свій відпочинок, я б рекомендував діяти поетапно. Є етап "заморозки" коштів – скористайтеся ним. Коли все відкриють і прийде етап їх використовувати – дивіться, які ціни будуть на ринку і на що їх можна використовувати", – сказав віцепрезидент Української асоціації туристичних агентств Максим Дереза.

За його словами, у зв'язку з пандемією коронавірусу Covid -19 і повною зупинкою туристичного бізнесу, "у постачальників послуг немає грошей в тому обсязі, в якому взято на себе зобов'язань". "Я знаю лише кількох постачальників послуг, які робили повернення грошей, і то вони вже припинили це робити", – підкреслив Дереза.

Таким чином, на сьогоднішній день туроператори пропонують туристам, які придбали путівки, не повернення грошей, а їх "замороження".

Як пояснив Дереза, якщо до моменту терміну путівки ситуація з пандемією не нормалізується, "постачальником послуг туристу буде запропоновано перенести свій відпочинок, його гроші "заморозять", і він зможе скористатися ними в майбутньому".

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...