Пийте на здоров'я! Вчені спростували головний міф про шкоду кави

Експерти з Великобританії з'ясували, що часте вживання кави не несе небезпеку для кровоносних судин, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні вчених з Лондонського університету королеви Марії взяли участь вісім тисяч чоловік. Їх розділили на три групи в залежності від кількості чашок, що вживаються в день:

  1. ті, хто п'є чашку кави в день, але не щодня;
  2. ті. хто п'є дві-три чашки в день;
  3. ті, хто п'є понад три чашки в день.

Люди, які випивають більше ніж 25 чашок кави в день, в дослідженні не брали участь. При цьому вчені враховували такі фактори, як вік, куріння, дієта й артеріальний тиск.

Результати дослідження показали, що навіть 25 чашок кави щодня не призводять до зменшення еластичності артерій.

Навіть величезні обсяги кави (від 5 до 25 чашок в день) впливають на еластичність артерій точно так само, як і одна-єдина порція напою.

Люди, які вживали більше кави, частіше виявлялися курцями чоловіками, та регулярніше вживали алкоголь. Це може пояснити, чому раніше був зв'язок між високим ризиком серцево-судинних захворювань і великими щоденними дозами тонізуючого напою.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...