"Пише все, що хочеш": Судовий експерт у справі Шеремета раніше фігурував у прослуховуванні Труби

Олександр Рувин заявив, що результати досліджень українських фахівців "не збігалися з тим, на які сподівалося слідство", тому звернулися до його відомства.

Олександр Рувин. Фото: sudexpert.com.ua.

Судовий експерт Олександр Рувин, який заявив про достеменність доказів проти підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, фігурував у скандалі із прослуховування голови ДБР Романа Труби. Про це повідомляють "Букви", передають Патріоти України.

Директор київського НДІ судових експертиз Олександр Рувин, який наполягає на достеменності доказів проти підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета, раніше фігурував у прослуховуванні очільника ДБР Романа Труби, як поліграфолог, який "пише все, що хочеш". В ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" Рувин заявив, що результати досліджень українських фахівців "не збігалися з тим, на які сподівалося слідство", тому звернулися до його відомства.

За словами Рувина, інститут, яким він керує, вже 100 років проводить портретні експертизи, і тільки в цьому році провів більше 20 експертиз по невербальній поведінці людини. "Це психологічні особливості людини, тому що кожна людина ходить по-своєму, той руку піднімає по-своєму, той ногу ставить по-своєму. І тут не обов’язково було запрошувати людину з Великої Британії. З огляду на те, що у нас не збігалися наші результати з тим, на що сподівалося слідство, тому що ми не підтверджували ні Грищенка, ні Кияна, про те, що вони в цей час перебували. Нам довелося запросити цього нашого фахівця, колегу з Великобританії", – сказав Рувин.

В одному із записів прослушки Труби з керівником Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олегом Корецьким від 3 вересня, чутно, як глава ДБР незадоволений, що його співробітник викликав на допит п’ятого президент Петра Порошенка не у тій справі:

"Ти довго думав, щоб його по землі викликати? У нас що, адекватних справ немає?"

В процесі діалогу Труба заявив, що може вирішити "всі проблеми з експертизами одним телефонним дзвінком Рувину". "Експерт поліграфолог пише все, що скажеш, коли є воля з Офісу президента", – говорив Труба.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...