"Пишу і руки тремтять": У 21-річної української чемпіонки Європи виявили рак

Валерія Юзьвяк повідомила про страшний діагноз.

Дворазова чемпіонка Європи з художньої гімнастики Валерія Юзьвяк повідомила про те, що у неї діагностували злоякісну пухлину. Про це 21-річна спортсменка повідомила в Instagram, попросивши всіх небайдужих про фінансову допомогу, повідомляють Патріоти України.

"Все більше і більше надходить питань про те, де я, чому мене не видно в залі з дівчатками на тренуваннях. Мені поставили важкий діагноз - рабдоміосаркома, це злоякісна агресивна пухлина, тому мені потрібно дороге і тривале лікування в Німеччині. У мене дуже високий шанс на одужання, тому хочу попросити від вас підтримки і віри в мене", - сказала Юзьвяк на відео.

У підписі до відео спортсменка написала: "Якщо чесно, то пишу і руки тремтять... Мені поставили діагноз: рабдоміосаркома. Я знаю, що серед Вас є безліч добрих і чуйних людей, тому хочу попросити у вас фінансової допомоги, так як сума дійсно дуже велика. Заздалегідь велике спасибі. Я вас всіх дуже люблю. Будьте здорові".

Рабдоміосаркома - це злоякісна пухлина, що розвивається з елементів поперечно-смугастої мускулатури. Вона займає третє-четверте місце за частотою виникнення серед злоякісних пухлин м'яких тканин.

Валерія Юзьвяк: досягнення

  • Валерія Юзьвяк пробилася до збірної України в 2014 році. На Олімпіаді-2016 вона була в команді запасною.
  • На чемпіонаті Європи-2020 в Києві Юзьвяк, виступаючи в команді, з Анастасією Возняк, Марією Височанською, Маріолою Бондарчук і Діаною Баєвою завоювала золото у вправі з п'ятьма м'ячами, срібло - у вправі з обручами і булавами і бронзу - в груповому багатоборстві. У підсумку збірна України завоювала золоту медаль у командній першості.
  • Також Юзьвяк вигравала два срібла в командних змаганнях на ЧЄ-2018 в Гвадалахарі і бронзу ЧС-2018 в Софії.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...