"Пишите Путину, он вам обещал": Як у РФ медиків обдурили із доплатами за лікування хворих на коронавірус

​На всі питання медперсоналу їх роботодавець рекомендувала звертатися особисто до Володимира Путіна за роз'ясненнями: вона надбавок не обіцяла.

24 березня президент РФ Володимир Путін в оточенні мера Москви Сергія Собяніна, власного прес-секретаря Дмитра Пєскова і ще десятка місцевих чиновників з Москви з'явився в лікарні в Комунарці, де лікують хворих COVID-19. Главу Кремля, як і годиться, особисто супроводжував головлікар медустанови Денис Проценко, у якого пізніше підтвердили коронавірус, зазначають Патріоти України.

"Хочу вам подякувати за те, як організована робота в вашому закладі, - сказав тоді Путін, передавши "найтепліші" слова подяки колективу лікарні. - Все працює, як годинник, як хороший механізм".

Через місяць медики почали тікати з цієї лікарні. За словами однієї з медсестер, причиною звільнень стали нестерпні умови роботи і відсутність обіцяних виплат за роботу з пацієнтами з COVID-19. За словами колишньої медсестри, медперсоналу доводилося працювати кілька діб поспіль, не маючи можливості нормально харчуватися і відпочивати. При цьому їм спочатку видавлися не одноразові, а "брудні використані протичумні костюми".

Неприємний інцидент виник після того, як коронавірусом заразився головлікар Денис Проценко: молодший медперсонал перевіряти на COVID-19 не стали, хоча всі інші працівники аналізи здали. Однак терпіння більшості лопнуло, коли на руки отримали зарплату. За словами колишньої медсестри, їй і її колегам не виплатили надбавки, обіцяні Путіним. Раніше журналістка Наталя Андрєєва опублікувала в Facebook фрагменти листування із загального чату медсестер лікарні, з яких випливає, що люди не отримують обіцяних виплат. "Молодший медперсонал Комунарки масово звільняється. Нянечки, які працювали при моїй госпіталізації в березні і весь квітень, з. п. - 26 тис. в міс. За лежачих коронавірусних хворих отримали на руки... це немислимо", - писала журналістка.

На всі питання медперсоналу їх роботодавець рекомендувала звертатися особисто до Володимира Путіна за роз'ясненнями: вона надбавок не обіцяла. У департаменті охорони здоров'я Москви, а також в самій лікарні поки цю інформацію не прокоментували.

Тим часом прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін заявив, що ситуація з забезпеченістю лікарень від регіону до регіону відрізняється. "І за кількістю хворих, і за рівнем оснащеності медустанов. Частина майна з резерву надійде в лікарні регіонів, яким це необхідно. Частково буде передано Міноборони для споруджуваних госпіталів. Всього на суму понад 100 млн руб. Крім того, ми продовжуємо розгортати мобільні госпіталі силами МНС ", - заявив глава уряду РФ.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...