Питають дорогу і просять зателефонувати: У МВС пояснили, як розпізнати ворожого диверсанта

Міністерство внутрішніх справ оприлюднило пам’ятку, яка допоможе розпізнати ворожого диверсанта, аби "кожен зрадник постав перед законом та судом". Про це йдеться в Телеграм-каналі МВС України, передають Патріоти України.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, переважна більшість затриманих диверсантів – громадяни України.

"Дехто з затриманих приїхав із тимчасово окупованих територій або з інших країн. У когось — лише посвідка на проживання. Дехто начебто постійно перебував в Україні, але вряди-годи перетинав кордон із Росією, де й був завербований, а згодом повернувся виконувати завдання своїх хазяїв", - написав Денис Монастирський.

За інформацією МВС диверсанти зазвичай пересуваються поза межами населених пунктів невеликими групами, розпитують дорогу та розташування ВСУ, часто просять зателефонувати. Крім того, ворог може залишати підозрілі предмети (одяг, ґаджети, рюкзаки та навіть авто) і називати себе представником різних структур (ООН, Червоних хрест, ОБСЄ тощо).

Зазначається, що за 25 днів російського вторгнення в Україні зареєстровано 1271 злочин проти національної безпеки. З них 922 – посягання на територіальну цілісність та недоторканість кордонів, 244 – за державну зраду, 48 – за диверсійні злочини та 57 – за інші.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...