Питання, яке хвилювало багатьох: Апеляційний суд прийняв рішення щодо нового українського правопису

У вівторок, 11 травня, Шостий апеляційний адміністративний суд анулював рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про скасування нового українського правопису. Його було визнано протиправним. Про це повідомили на сайті суду, передають Патріоти України.

Як заявила заступниця міністра юстиції Дениса Малюськи Валерія Коломієць, апеляцію Кабінету міністрів України у цій справі повністю задовольнили, зазначили у Telegram Мін'юсту.

Так, норми українського правопису, затверджені 2019 року, залишаються чинними. Як повідомляє "Громадське", під час засідання представники Кабміну акцентували, що таке рішення уряду щодо нового правопису не порушує прав позивача.

"Тому, шановні учні, студенти, абітурієнти, – можете й надалі вчитися та готуватися до іспитів за правописом 2019 року", – додали в Мін'юсті.

Адвокат Ростислав Кравець у Telegram повідомив, що має намір подавати касаційну скаргу на рішення апеляційного суду.

Нагадаємо, що 12 березня Міністерство юстиції України подало апеляцію щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про скасування нового українського правопису.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...