"Питання коронавірусу у тому, що ви теж ним перехворієте. Раком, можливо, ні, туберкульозом ні, СНІДом ні, а коронавірусом - так", - Мирослав Гай

"Останнім часом все більше читаю на просторах інтернету таку собі маніпуляцію щодо епідемії коронавірусу. Мовляв, від раку, грипу, автокатастроф, туберкульозу помирає набагато більше людей ніж від цього коронавірусу, а пандемія - то наслідок змови, інформаційної війни, тощо", - пише у своєму блозі Мирослав Гай, передають Патріоти України, і продовжує:

"Те, що росіяни дійсно масово дезінформують щодо пандемії та природи вірусу - це правда. Доповіді на цю тему вже зробили розвідки різних країн світу. Те, що є висока імовірність того, що вірус рукотворний, а не результат погано просмаженого кажана, теж лунає все частіше у безпековому середовищі.

І навіть те, що різні уряди використовують пандемію і карантин у своїх цілях - до певної міри правдиве ствердження, бо така людська природа. Але, як завжди, є одне але. Питання коронавірусу у тому, що ви теж ним перехворієте. Раком можливо ні, туберкульозом ні, СНІДом ні, а коронавірусом - так.

Я днями розмовляв з фахівцями інституту епідеміології. Перехворіє 80% популяції за їх оцінкою. У більшості хвороба пройде навіть без симптомів, або як звичайне ОРВІ. Помре за різними оцінками від 3 до 10 відсотків захворілих. Для США зараз прогноз був 2 мільйони людей в найгіршій ситуації і вони вважатимуть успіхом, якщо цифра загиблих буде до 200000 людей у цьому році.

Для України - рахуйте самі. Питання стоїть саме в цих відсотках. Звичайно проблемою пандемії маніпулюють уряди країн в свою користь, але, на жаль, це не автокатастрофа, не рак, не війна, не грип.

І коли епідеміологи просять вас посидіти вдома, то це тому, що в сусідніх країнах вже пекло на землі. Подивіться новини Нью-Йорку, Іспанії, Італії... Не питання чи ви захворієте. Питання - коли і чи буде в цей час поруч з вами здоровий лікар, не зайнятий апарат ШВЛ, та взагалі лікарняне ліжко, якщо, не приведи Господь, ваша хвороба проходитиме з ускладненнями. Тож будьте здорові. Бережи Вас Господь".

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...