"Питання мови не на часі, українська - повністю захищена": Зеленський зробив несподівану заяву

На сьогодні питання мови в Україні не слід відразу піднімати в парламенті. А українська мова повністю захищена державою. Про це на прес-конференції після виступу на форумі "Україна 30" заявив президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Зокрема, він відповів на питання, чому деякі нардепи від "Слуги народу" намагаються змінити закон про мову. "Ви знаєте моє ставлення до будь-якого питання, пов'язаного з мовою. Я це повторюю багато разів... політики це мають запам'ятати. Ми всі це розуміли, розумні люди ... я розумів це ще до політичної кар'єри ... в Конституції чітко написано - одна-єдина державна мова українська. Тому я вважаю, що питання мови не на часі. Вважаю, що українська мова повністю захищена", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що з цього питання має вестися суспільний діалог, а не відразу парламентська робота. "Поважати українську мову треба, і поважати всіх людей теж нам потрібно", - додав президент.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...