Питання виживання нації: Україна може зіткнутися з гострою нестачею питної води

Україна через кілька десятків років може зіткнутися з нестачею якісної питної води. Про це заявила глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в Києві на форумі з екології та сталого розвитк, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Магалецької, зараз в Україні діють застарілі вимоги до якості води, проте навіть їх більшість постачальників не виконують. Вона зазначила, що в нинішніх нормах відсутні 23 показники безпеки та якості питної води, які вказані у відповідних директивах ЄС.

Магалецька уточнила, що відсутні норми контролю показників броматів, акриламіду, багатоядерних ароматичних вуглеводнів, вінілхлориду, епіхлоргідрину, електричної провідності. При цьому з 2021 року нормативи для 4-х показників (акриламід, вінілхлорид, епіхлоргідрин, хлорати) в Європі в 100 разів жорсткіші, ніж у нашій країні.

Глава Держпродспоживслужби пояснила, що в Україні норми вимагають модернізації з використанням досвіду ЄС. У країні вже обмежили використання фосфатів в мийних засобах і деяких пестицидів, таких як хлорпірифос.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...