Quantum Stealth: Матеріал, що дає невидимість, винайшли канадські вчені (відео)

Раніше технології такого рівня описувалися у фантастичній літературі.

Вчені з канадської компанії Hyperstealth винайшли камуфляжний матеріал під назвою Quantum Stealth, за допомогою якого змогли створити "щит невидимості", передають Патріоти України з посиланням на IFLScience.

Матеріал на дотик тонкий, як папір, недорогий і не вимагає джерела живлення. Створений з нього маскуючий пристрій згинає світло таким чином, щоб можна було бачити тільки предмети, що знаходяться дуже близько або дуже далеко.

Таким чином сторонній спостерігач здатний розрізнити лише об'єкти, які знаходяться на відстані декількох метрів. Об'єкт або людина, що знаходиться позаду нього на певній відстані, стане невидимим.

Матеріал володіє широкими можливостями і здатний викривляти світло в діапазоні від ультрафіолетового до інфрачервоного.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...