Рада розширила список учасників бойових дій: Хто тепер зможе отримати статус

Депутати Верховної Ради проголосували за зміну в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", передають Патріоти України.

Підтримали проект про надання статусу учасника бойових дій морякам, захопленим в полон Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки 317 нардепів.

Тепер законом віднесено до учасників бойових дій члени екіпажів кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків і вертольотів, інших осіб, які, перебуваючи на борту кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків (вертольотів) Збройних сил України, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії Україна, захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань в умовах безпосереднього зіткнення і вогневого кін акту з військовими формуваннями інших держав та незаконними збройними формуваннями.

Законом поширено дію на правовідносини, що виникли з початку тимчасової окупації частини території України (20 лютого 2014 року), і передбачено, що порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій зазначеної категорії осіб визначається Кабінетом міністрів.

У пояснювальній записці сказано, що на сьогодні визначається 20 категорій осіб, що належать до учасників бойових дій.

Ринок відкритий, але: Чому українські біженці тікають із Польщі до Німеччини - пояснення експертки

вівторок, 30 квітень 2024, 10:56

Німеччина є одним з головних напрямків як для українських біженців, так і трудових мігрантів. Цього року в країні дозволили працювати на підприємствах і вчити мову одночасно для заохочення працевлаштування. Про це у коментарі "Главкому" розповіла керів...

Шпигувала за понтонними переправами ЗСУ: СБУ затримала підозрювану, яка працювала на ворога на Донеччині

вівторок, 30 квітень 2024, 10:50

Служба безпеки повідомила про підозру жительці Донеччини, яка співпрацювала з Росією та шпигувала за понтонними переправами ЗСУ в регіоні. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що затриманою виявилася 25-річна місцева житель...