Радистка Кет зі Штірлицем не схотіли повертатись до рідного СРСР? Археологи знайшли в лісі під Кельном радянську радіостанцію (фото)

Виявлена ​​радіостанція має позначки на англійській мові, а на клавіатуру нанесені латинські літери.

Археологи з Рейнського регіонального музею в Бонні знайшли в лісі під Кельном радянську радіостанцію для розвідгруп, хоча спочатку шукали сліди римського особняка. Згідно з повідомленням Live Science, модель виявленої радіостанції - Р-394ККМ, передають Патріоти України.

Знайдений пристрій має ідеальне збереження і, як вважають археологи, робочий, якщо в ньому замінити модуль з батареєю. Знахідка була зроблена в Хамбахському лісі в 30 кілометрах на захід від Кельна. Рацію виявили на ділянці з вирубаними деревами - її розчистили для буровугільної шахти з відкритим способом видобутку. Радіостанція перебувала в герметичному металевому ящику. Рік випуску рації - 1987.

Виявлена радіостанція має позначки на англійській мові, а на клавіатуру нанесені латинські літери. Це означає, що прилад, ймовірно, призначався для людини, що говорить англійською або німецькою мовою. Інші подробиці про знахідку не розкриваються.
Ймовірно, в повідомленні про знахідку допущена помилка. Серія переносних радіостанцій Р-394 включала в себе базовий пристрій Р-394 «Стриж» та два модернізованих Р-394К «Стриж-К» і Р-394КМ «Стриж-КМ». Р-394КМ випускалися з 1987 року на заміну Р-394К.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...