"Райдуга" розбрату: Через зіткнення традиціоналістів з силовиками, котрі охороняли парад сексменшин в Одесі, затримано 51 протестувальника, 29 бійців МВС (відео)

МВС "шиє" наполегливим прихільникам традиційних ціннностей з "ТіП" важку статтю 294 УК - масові заворушення. Варто зазначити, що силовики кількісно перевищували своїх опонентів в кілька разів

В Одесі внаслідок зіткнень між працівниками правоохоронних органів та представниками організації "Традиція і порядок", що сталися після ходи за права ЛГБТ, затримано 51 особу, 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Про це на брифінгу заявив начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє кореспондент видання, противники акції за права ЛГБТ застосували сльозогінний газ проти правоохоронців.

Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося. Після завершення акції її учасники сіли в автобуси та залишили місце її проведення.

Після цього, за попередніми даними кореспондента Радіо Свобода, націоналісти застосували сльозогінний газ проти правоохоронців. Наразі невідомо, чи цьому передували якісь дії поліцейських проти "Традиції і порядку".

Поліція затримала 51 представника організації, у тому числі – голову одеського міського осередку "ТіП" Іллю Попкова. Затриманих доправили до районного відділку. При цьому одному з учасників контракції під час затримання стало погано, йому викликали "швидку".

Як повідомив кореспондент, для забезпечення громадського порядку залучили понад 1 тисячу правоохоронців, в тому числі спецпідрозділи. Кількість представників "Традиції і порядку" правоохоронці оцінюють у близько 200-300 людей.

За даними поліції, участь у ЛГБТ-акції взяли близько сотні осіб, проте остаточних цифр наразі немає.

Пізніше начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин на брифінгу повідомив, що в ході конфлікту 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження.

За його словами, 16 поліцейських і 13 нацгвардійців отримали опіки від газових балонів та інші ушкодження.

Як розповів керівник ГУНП в Одеській області, після закінчення акції група молодих людей напала на співробітників поліції. Число затриманих правопорушників досягло 51. На місці затримання працюють слідчі.

Дії порушників кваліфіковані за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч.2 ст 345 (нанесення тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів), ч.4 ст 296 (хуліганство, вчинене групою осіб), ч. ст 294 (масові заворушення).

Дослівно поліція: "Приблизно за 20 хвилин після закінчення акції (ЛГБТ-Прайду - ред.) група провокаторів проявила неадекватну поведінку до правоохоронців та на Дерибасівській кинулася до них у бійку із застосуванням сльозогінного газу. Поліція присікла спробу порушення правопорядку".


Одноклубники українського футболіста ледь не побилися за право виконати пенальті (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:44

У матчі 33 туру чемпіонату Англії з футболу лондонський «Челсі», за який виступає українець Михайло Мудрик, приймав у себе вдома «Евертон». Поєдинок завершився з рахунком 6:0 на користь господарів поля, але запам'ятається він курйозним епізодом – лондо...

25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:02

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикор...