Вперше за 10 років підкорив небо! Ракета Маска вивела український супутник Січ-2-30 у космос (відео)

Сьогодні, 13 січня, о 17:25 за Києвом, компанія Ілона Маска SpaceX запустила український супутник "Січ-2-30" у космос, зазначають Патріоти України.

Повернення в космос – це велика подія для нашої країни. Це перший український супутник, виведений на орбіту за останні 10 років. Нижче розповідаємо коротко про місію і де спостерігати за її перебігом.

Де дивитися трансляцію

Трансляція ведеться на Youtube-каналі SpaceX. Переглянути її можна прямо на нашій сторінці.

Запуск Січ-2-30: онлайн-трансляція

Передбачається, що відділення супутника від ракети і вихід на орбіту має відбутися через 1 годину і 23 хвилини після старту. Якщо все піде за планом, це трапиться о 18:48 за київським часом.

А вже орієнтовно о 20:15 супутник пролетить над територією України, тоді ж буде встановлено зв'язок з місцевою наземною інфраструктурою.

Що вміє новий український супутник

Січ-2-30 є модифікацією супутника Січ-2, запущеного в серпні 2011. Втім, не більше ніж через рік – у грудні 2012-го – зв'язок з ним був втрачений.

Зазначається, що особистий супутник на орбіті допоможе як цивільним відомствам, так і українським військовим. Основна його мета – створення цифрових фотографій поверхні нашої планети у видимому і ближньому інфрачервоному діапазонах. Він також буде контролювати іоносфери Землі.

Українок у Львові спитали, чи треба повертати чоловіків, які зараз за кордоном (відео)

середа, 8 травень 2024, 20:14

У Львові жінок опитали, чи вважають за доцільне повертати чоловіків з-за кордону в рамках мобілізації. Про це йдеться у відео "Новини.LIVE", поширеному у мережі, передають Патріоти України. Так, одна з мешканок Львова відповіла на питання ствердно, адж...

"Разом із командиром розрахунку та навідником використали тепловізори, застосували лазерну указку...": Український військовий збив вже другу російську ракету із ПЗРК Ігла

середа, 8 травень 2024, 19:42

Боєць Херсонської зенітної ракетної бригади у середу, 8 травня, збив із переносного зенітного ракетного комплексу Ігла російську крилату ракету на півдні України. Про це повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ, передають Патріоти України....