Рахує в 10 мільярдів разів швидше аналога від Google: Китайці зібрали надсучасний квантовий комп'ютер

Традиційні комп'ютери не можуть зробити ті ж обчислення за розумну кількість часу.

Китайські вчені створили квантовий комп'ютер, який робить обчислення в 10 мільярдів разів швидше, ніж прототип від Google, який з'явився рік тому. Про це повідомляє китайське державне новинне агентство Xinhua. А результати випробувань суперкомп'ютера група китайських вчених опублікувала в журналі Science, передають Патріоти України.
Квантові комп'ютери відрізняються від звичайних, навіть найшвидших, неймовірною обчислювальною потужністю. Вони використовують поняття квантової механіки і працюють не з бітами як одиницею інформації (0 або 1), а з кубітами. Тобто можуть одночасно бути і 0, і 1.
Швидкість обчислень китайського комп'ютера можна оцінити в 100 трильйонів разів вище, ніж у найшвидшого існуючого зараз суперкомп'ютера.
Як пише Xinhua, це серйозний обчислювальний прорив для Китаю і перший етап у досягненні повномасштабних квантових обчислень - так званий квантовий прорив. Традиційні комп'ютери не можуть зробити ті ж обчислення за розумну кількість часу.
"Квантовий обчислювальний прорив - це як поріг. Це доводить, що якщо новий прототип квантового комп'ютера перевершує найсильніший традиційний в певних завданнях, то прориви можуть відбутися і в багатьох інших сферах", - сказав професор Китайського університету науки і технологій Лу Чаоян.
Потужності китайського суперкомп'ютера зможуть стати в нагоді в таких дослідженнях і технологіях, як теорія графів, машинне навчання і квантова хімія.

Зірка Титаніка і Володаря перснів: Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...

Це порнософт чи реклама колготок?: Кандидатку від Польщі на вибори до Європарламенту розкритикували за фото

неділя, 5 травень 2024, 19:51

Речницю польської партії "Конфедерація" Еву Зайончковську-Гернік, яка балотується на вибори до Європейського парламенту, розкритикували за агітаційне фото. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України. Один із лідерів "Конфедерації" Слав...