Рахунок може йти на тисячі: У Росії солдати відмовляються воювати проти України, судити їх не можуть через одну причину

У Росії наростає кількість військовослужбовців та нацгвардійців, які навідріз відмовляються брати участь у війні проти України. Точна кількість таких "бунтівників" певно невідома, але, за деякими джерелами, вона давно перейшла з сотень на тисячі, передають Патріоти України.

Про це повідомляє видання "Медіазону", оголошене у РФ іноагентом. Оскільки на території Росії не запроваджено військове становище, відправити "відмовників" під суд неможливо, тому на них тиснуть умовляннями, підкупами та погрозами.

За словами одного з підлеглих військового командування, який відмовився йти на так звану спецоперацію, йому довелося зіткнутися зі приниженням та образами. Наприклад, той самий командир, який ще недавно хвалив його за сміливість, публічно обзивав "негідником", "боягузливою істотою", "козлиною", "сволотою" і "тварю".

"Я вважаю, що військовий це той, хто має охороняти свою країну — саме країну, а не уряд. З Україною це якась марна трата особового складу, грошей, купа поранених життів. Я глибоко переконаний, що отримати звання "ветерана спецоперації" – це тавро ганьби та вершина приниження", – розповів співрозмовник журналістів, інженер однієї з сибірських частин.

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...