"Раніше їх тут не помічали": У піраміді Хеопса в кінці тунелю знайшли загадкові двері (відео)

У Великій піраміді Гізи, яку називають піраміда Хеопса, єгипетський дослідник виявив загадкові двері. Про це розповідає Еxpress, передають Патріоти України.

Розташована на плато Гіза Велика піраміда, як вважають, була побудована як гробниця для фараона Хеопса, другого правителя IV династії. Це одне з семи чудес стародавнього світу, вважається, що воно було побудовано понад 4500 років тому. Всередині є три відомі камери - найнижчя була вирізана в скелі, на якій була побудована піраміда.

Блогеру Бену ван Керквіку було надано приватний доступ до зйомки всередині стародавнього пам'ятника на дві години. Під час екскурсії він відокремився від основної групи, щоб пройти коридором і досліджувати таємничу камеру в нижній частині піраміди.

"Якщо ви придивитеся, ви побачите порожнину і дах - саме там був прихований блок перемички, і ця камера заблокована трьома масивними гранітними блоками, які знаходяться в коридорі. Звідти коридор спускається на 87 метрів в підземну камеру", - розповів він.

Блогер зазначив, що за допомогою тунелю можна знайти перетин спадного і висхідного проходів, який, за задумом, не можна виявити.

Він також знайшов двері, які ведуть в "дуже дивний прохід". "Коли я був там в останній раз, тут не було дверей", - додав дослідник.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...