Раніше "підозрювався" у шпигунстві: У Норвегії готуються прихистити дресованого кита з РФ

Влада норвезького міста Хаммерфест дозволила створити заповідну зону в прибережній акваторії для кита-білуги Хвалдіміра, який був видресируваний у РФ для здійснення шпигунської діяльності. Про це повідомило видання The Guardian, передають Патріоти України.

Відомо, що ініціативу фінансує британський бізнесмен Адам Торп, який заснував благодійну організацію OneWhale, що займається доглядом за Хвалдіміром.

Повідомляється, що кита хотіли відпустити на волю, але тварина настільки звикла до людей, що виникло побоювання: вона не буде здатна сама себе прогодувати. А позаяк Хвалдімір заважав місцевим лососевим фермерам, поїдаючи розведену рибу й обриваючи сітки, його могли приспати.

Тому Торп спільно з режисеркою Регіною Кросбі вирішили створити китовий заповідник біля Хаммерфеста. Там будуть утримуватися кити, привчені до людського контакту й непридатні до життя в дикій природі.

Видання повідомляє, що Торп і Кросбі розраховують зібрати на створення заповідника 250 тисяч фунтів стерлінгів до кінця 2022 року. На кошти вони придбають сітки для обмеження заповідника, створять помешкання для персоналу, який буде перебувати поблизу та спостерігати за рибами, а також обладнати ветеринарну лабораторію.

Очікується, що за час перебування в заповіднику кити навчаться самостійно полювати і взаємодіяти один з одним, і, зрештою, будуть випущені назад у дику природу.

Також зазначається, що у 2019 році біля норвезьких вод рибалки помітили кита-білуху, який пізніше оселився поблизу Хаммерфеста. За ним доглядали місцеві жителі й влада. На тварині помітили паски й камеру, які, як виявили норвезькі спецслужби, були встановлені для шпигунства.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця "Азовсталі" Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...