Раннього літа не буде: Синоптики розповіли, якою буде погода в травні і коли вдарить справжня спека

Погода в Україні в останній місяць весни порадує спекою. Синоптики прогнозують найтепліший день і + 22 градуси. Найхолодніший день буде 3 травня, з середньою температурою +4 градуси. Найтепліший день прогнозують 29 травня, передають Патріоти України.

"Похолодання очікується під час першої декади місяця – 1-10 травня і другої – 11-20 травня. В останню декаду місяця також не варто чекати літнє тепло, але сама погода буде приємною. Помірні опади варто очікувати в період з 17 по 22 травня", - розповів народний синоптик Володимир Деркач, пише Телеграф.

А ось завідуючка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова впевнена в тому, що травень українців не розчарує, пише Обозреватель.

"Саме перша половина, коли більшість українців у мирний час за традицією виїжджала за місто, щоб насолодитися відпочинком на природі, не віщує опадів і дощів", - сказала вона. За її словами, на травневі свята очікується від 19 до 23 градусів тепла, а ось вночі стовпчики термометрів опустяться до 9 градусів. Погода на травень в Україні:

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...