Ранньої весни не буде? Синоптик уточнив прогноз погоди на лютий 2022 в Україні

Погода в Україні у лютому 2022 буде зимовою, передчасного приходу весни чекати не варто. Такий прогноз погоди озвучив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, зазначають Патріоти України.

За його словами, в лютому середньомісячна температура повітря складе від 0 до 4 градусів морозу, на високогір'ях Карпат буде трохи холодніше - до 6 градусів морозу. На півдні Одеської області, а також у Криму та на Закарпатті стовпчики термометрів підніматимуться до 4 градусів тепла, пише Сегодня.

При цьому в останній місяць зими випаде приблизно на третину менше опадів, ніж у січні: в середньому 22-40 мм в Карпатах, в Закарпатті та в горах Криму місцями до 75 мм. У перерахунку на "чистий" сніг – приблизно 22-40 см в середньому по країні, до 75 см - в горах.

Чи чекати на весну в лютому?

"Якщо температура в лютому прогнозується в межах норми, то і зима в цьому місяці не закінчиться. Розрахунки показують: лютий буде зимовим місяцем, поки ми не бачимо, що середньодобова температура в лютому стійко перейде через нуль градусів у бік підвищення. Прогнози на перший весняний місяць - березень - стануть можливі в кінці лютого", - сказав Прокопенко.

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...