Раптово стало погано: У Львові COVID-19 спричинив у 11-річної дівчинки параліч - відмовляли ноги і руки (фото)

У Львові після перенесеного коронавірусу у 11-річної дівчинки почали відмовляти руки й ноги. Про це повідомляють у Дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова, передають Патріоти України.

Як коронавірус вплинув на організм

11-річна Соломія зі Львова захворіла на COVID-19. Зазначається, що хворобу вона перенесла у легкій формі, із симптомів була лише втрата нюху та смаку. Однак, за кілька тижнів у неї з'явився сильний головний біль, затерпання та слабкість у ногах та руках. Також дівчинка не могла тримати навіть виделку. Тому дитину терміново госпіталізували одразу в реанімацію Дитячої лікарні, де вона провела два тижні.

Медики встановили у дівчини - гострий поперечний мієліт в шийному відділі хребта (зниження рухової активності у верхніх та нижніх кінцівках) з порушенням функцій тазових органів.

За словами лікарів, це запальне інфекційне захворювання спинного мозку, під час якого блискавично вражаються рухова та чутлива здатність.

Коронавірус запустив хибну роботу імунної системи й вона почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні, атакуючи свій же організм.

Стан дівчинки вдалося стабілізувати, два тижні вона пробула у реанімації й місяць у неврологічному відділенні. Дитині довелося заново вчитися сидіти та ходити На щастя хвороба відступила, розвиток ускладнення призупинено, рухливість ніжок і ручок відновлено.

Зірка українського спорту розповів курйозну історію, як він здобув золоту медаль на Олімпіаді-2016

середа, 1 травень 2024, 21:42

Титулований український гімнаст Олег Верняєв пригадав цікаву історію, яка трапилась з ним під час Олімпійських іграх-2016 у Бразилії, передають Патріоти України. «У принципі, вся Олімпіада в Ріо була цікавою. У день фіналу на брусах [Олег завоював золо...

"Мобілізував" автопарк на 11 млн: В Запоріжжі працівник ТЦК незаконно вилучав автівки

середа, 1 травень 2024, 21:30

Працівник Терцентру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) в Запоріжжі, який протиправно вилучав транспортні засоби, постане перед судом. ДБР завершило розслідування у справі. Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передаю...