"Рашистська нечисть підняла голови": Вандали понівечили "дівчинку з колоском" біля музею Голодомору в Києві

За 12 років існування меморіалу його елементи і символи ще ніколи не знищувались.

У ніч на суботу, 22 серпня, в Києві біля меморіального комплексу пам‘яті жертв Голодоморів була сплюндрована дівчинка з колоском – один із символів пам‘яті всіх українців про геноцид. Про це у своєму Facebook повідомив громадський активіст Андрій Смолій. Він наголосив, що за 12 років існування меморіалу його елементи і символи ще ніколи не знищувались, передають Патріоти України.

"Але у 2020 році, на 7 році війни з‘явились ті, що осміліли, отримали снагу знищувати історичну пам‘ять", – обурився Смолій.

"Дівчинку з колоском" понівечили вандали.

Також він висловив припущення, що до інциденту причетні "рашисти і кремлівська нечисть". Смолій зазначив, що керівництво музею обіцяє відновити пам‘ятник у найкоротші терміни і висловив надію на краще.

"Але факт є фактом. Спочатку "какая разніца", потім знищення національнї пам’яті, а далі московська окупація", – застеріг громадський діяч.

Вандали понівечили символ пам'яті про Голодомор у Києві.

Керівництво музею обіцяє відновити пам‘ятник у найкоротші терміни.

Активіст повідомив про понівечення символу Голодомору у Києві.


Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...