Раціон поліпшує настрій: Лікарі розповіли, що їсти, щоб не впасти в депресію

Лікарі радять за основу раціону натуральні продукти рослинного походження. Це перший засіб від перевтоми на роботі, депресивних станів, апатії та поганого настрою, повідомляють Патріоти України.

Жирна, смажена їжа та фаст-фуд негативно впливають на здоров'я та фігуру, і сприяє розвитку депресії.

До найкорисніших продуктів, що допомагають виробленню ендорфінів, належать чорний шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо.

Впоратися з поганим настроєм і довести до ладу судини допоможуть ненасичені жирні кислоти. З них складається третина структури мозку. Вони покращують мікроциркуляцію крові у судинах головного мозку, роблять їх більш еластичними.

До раціону необхідно додавати оливкову олію Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то наші нервові клітини – нейрони, працюють у зниженому темпі. Знижується емоційний фон і виникає сумний настрій. Тому важливо включати до раціону рослинні олії – оливкову, соєву, рапсову, соняшникову або арахісову. А також рибу, особливо морські види.

Вони містять велику кількість поліненасичених жирних кислот, які беруть участь у гормональному та ліпідному обміні, допомагають на біохімічному рівні підтримувати емоційну стійкість і опиратися депресії.

Обов'язково потрібно включати овочі і фрукти червоного й оранжевого кольору. Всі вони позитивно впливають на ендорфінну активність.

Більшості людей вона добре знайома: Яка хвороба стане причиною наступної пандемії

субота, 20 квітень 2024, 19:30

Більш ніж половина, а саме 57% провідних науковців у галузі охорони здоров'я впевнені, що наступним інфекційним захворюванням, яке спричинить смертельну пандемію, стане новий штам вірусу грипу. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України. У мі...

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...