Раціон поліпшує настрій: Лікарі розповіли, що їсти, щоб не впасти в депресію

Лікарі радять за основу раціону натуральні продукти рослинного походження. Це перший засіб від перевтоми на роботі, депресивних станів, апатії та поганого настрою, повідомляють Патріоти України.

Жирна, смажена їжа та фаст-фуд негативно впливають на здоров'я та фігуру, і сприяє розвитку депресії.

До найкорисніших продуктів, що допомагають виробленню ендорфінів, належать чорний шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо.

Впоратися з поганим настроєм і довести до ладу судини допоможуть ненасичені жирні кислоти. З них складається третина структури мозку. Вони покращують мікроциркуляцію крові у судинах головного мозку, роблять їх більш еластичними.

До раціону необхідно додавати оливкову олію Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то наші нервові клітини – нейрони, працюють у зниженому темпі. Знижується емоційний фон і виникає сумний настрій. Тому важливо включати до раціону рослинні олії – оливкову, соєву, рапсову, соняшникову або арахісову. А також рибу, особливо морські види.

Вони містять велику кількість поліненасичених жирних кислот, які беруть участь у гормональному та ліпідному обміні, допомагають на біохімічному рівні підтримувати емоційну стійкість і опиратися депресії.

Обов'язково потрібно включати овочі і фрукти червоного й оранжевого кольору. Всі вони позитивно впливають на ендорфінну активність.

Стюардеса розкрила головне табу: Що не можна їсти в літаку

п’ятниця, 11 липень 2025, 12:50

Плануєте літню відпустку з перельотом? Тоді вам варто прислухатися до важливої поради від досвідченої стюардеси Селіни Беддінг, яка поділилася своїм професійним досвідом щодо харчування під час польотів, передають Патріоти України. «Через тиск у кабіні...

Кому не можна їсти виноград! Лікарі попередили про ризики

п’ятниця, 11 липень 2025, 12:30

Виноград - один із найпопулярніших літніх смаколиків. Він соковитий, солодкий, багатий на антиоксиданти та корисні вітаміни. Але попри користь, виноград може бути небезпечним для деяких людей, особливо при регулярному споживанні або в великих кількостя...