РАЦСи перебували в підпорядкуванні НКВС: Незручна правда про СРСР

На початку 30-х років в СРСР був так званий ідеал сім'ї, який асоціювався з культом батька і багатодітністю. Про те, щоб говорити або досліджувати тему сексуальності, не могло бути й мови. А в березні 1934 року почали вести кримінальне переслідування представників сексуальних меншин. Головним ініціатором цього закону був Генріх Ягода - російський революціонер, радянський державний і політичний діяч, передають Патріоти України.

РАЦСи також перебували в підпорядкуванні НКВС, більшість з них були розташовані в місцевих відділеннях міліції. У 1936 році під заборону потрапляють аборти – за них могли відправити в ГУЛАГ або засудити.

Розірвати шлюб в 30-х роках теж було непросто. Для цього необхідно заплатити штраф. Наприклад, якщо розлучення перше, то платиш 50 рублів, якщо ж друге або третє – 150 або 300 відповідно. Причому процедура виглядала не дуже приємно: запрошувалися свідки, місцева газета в обов'язковому порядку давала замітку про це.

8 липня 1944 був опублікований Указ Президії Верховної Ради СРСР, згідно з яким з чоловіків знімалася відповідальність за випадкові статеві акти. Діти, народжені від такого батька, позбавлялися права на усиновлення і отримання аліментів.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...