"Разбросало по камням": Спливли моторошні подробиці загибелі туристів із групи Дятлова

У Росії розсекретили два документи, які проливають світло на розслідування загибелі туристів на перевалі Дятлова 60 років тому, повідомляють Патріоти України.

Так, йдеться, по-перше, про доповідну записку оргбюро російської Спілки спортивних товариств і організацій про результати розслідування загибелі свердловських туристів, надіслану до ЦК 23 березня 1959 року.

Другий документ — витяг із протоколу засідання бюро Свердловського обкому від 10 березня 1959 року, на якому були представлені підсумки роботи обкомівській "слідчої" комісії.

І в одному, і в іншому події описуються досить стримано. При цьому причина, по якій туристи покинули намет, як і раніше не названа.

У записці події фатальної ночі описуються наступним чином: "Вихід із намету був вкрай поспішним, не передбачав ані хвилинного зволікання... Причиною, яка змусила туристів покинути намет, міг бути тільки страх перед негайною смертю. Група почала відступ вниз по схилу організовано, але потім в умовах темряви і хуртовини була розкидана на кам'яних грядах, люди втратили зв'язок один із одним і загинули в бурані".

Версія обкому ще більш лаконічна: "Всі учасники групи, покинувши з якихось причин намет, поставлену на схилі висоти 1079, були розкидані ураганним вітром, втратили орієнтування, не зуміли повернутися в намет і загинули від морозу".

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...