Разом пішли на фронт і геройськи загинули: На Херсонщині росіяни розстріляли бійців ЗСУ - батька і сина

У Херсонській області загинули двоє українських військових-батько і син, Сергій і Богдан Залевські. Російські агресори взяли їх у полон ще наприкінці березня, а на Великдень розстріляли. Як пише портал "Обозреватель", їх поховали в їхньому рідному селі Луганка (Кіровоградська область), передають Патріоти України.

Загиблі місцеві жителі-52-річний Сергій і його 29-річний син Богдан Залевські - разом пішли на фронт. Як розповідає староста села Роман Штурмак, першим на війну вирішив вирушити 29-річний Богдан. Потім його 52-річний батько прийняв аналогічне рішення. Потім вони разом пішли на фронт 1 березня.

Разом батько і син і пропали безвісти 28 березня під час бою в районі села Олександрівка, що на Херсонщині. Знайомі та рідні шукали їх. Незабаром з'ясувалося, що Залевські потрапили в полон до росіян. Обох чоловіків окупанти регулярно намагалися поставити на коліна, але не досягли успіху.

На Великдень, 24 квітня, Залевських розстріляли ‒ українські війська почали наступ у тому районі, а російські окупанти ганебно відступали. І, в безсилій злобі, вирішили вбити групу полонених. Серед них були і Залевські.

До війни старший Залевський працював сторожем у місцевій школі і був фотографом-аматором. А Богдан був тренером з міні-футболу в дитячо-юнацькій спортивній школі. І сам грав за клуб"Колос".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...