"Реальний стан речей ховається під тоннами хайпу": Українець, який живе в Австралії, розповів правду про страшні пожежі

В Австралії, що зараз охоплена лісовими пожежами, побутове життя громадян практично не змінилося. Як розповів у Facebook українець Ігор Зацаревний, який проживає в Сіднеї, вогнем охоплено лише приблизно 2% країни, а на решті частини держави "життя триває так само, як і до пожеж", передають Патріоти України.

Він закликав не вірити всім повідомленнями ЗМІ, що пишуть: "катастрофа", "все горить", "мало хто вцілів". "Будь-яке ЗМІ зацікавлене в сенсаційній новині. Ніхто не напише, що пожежі є, але 98% території живе звичайним життям. Теж стосується будь-яких постів метою яких є виключно підняти популярність автора через перепост, лайки, кількість срачу в коментарях. І реальний стан речей ховається під тоннами хайпу", – зазначив Зацаревний.

Українець пояснив, що від стихії постраждало лише 2% країни, але інша частина материка залишилася недоторканою. "Так, там, де будинки розміщувалися безпосередньо на шляху пожежі (1-5 км від неї), – там пекло. Але певні ділянки пожежники гасять і все обходиться. Так, багато, якщо не всі страшні фото й відео, що є в інтернет і ЗМІ, – це правда. Але знову – це все кадри з локальних точок. На відстані від пожежі життя не змінилося. На власному прикладі – найближчі пожежі від мого району Сіднея були майже 10 км. Їх миттєво загасили. Ті пожежі, де "святий Боже не допоможе", розташовані за 150-200 км. Життя триває, так само, як і до пожеж. Люди працюють, відпочивать, розважаються", – розповів він.

Зацаревний додав, що велику допомогу в боротьбі зі стихією надають волонтери. А пожежники в Австралії і зовсім вважаються "святими, на яких моляться".

"Однією з причин нинішніх подій вважається заборона превентивних контрольованих пожеж з подачі зелених (що їх не чути зараз взагалі). В результаті те, що могло б бути оточене пожежниками і підпалено за пів дня до сильної зливи просто накопичилося за кілька років і маємо 20-30 см майже пороху на площі з кілька Україн", – підкреслив він.

Автор підсумував, що пожежі в Австралії – це частина природного циклу, а певні рослини за роки еволюції просто пристосувалися і потребують пожеж, без яких їхнє насіння не розкриється.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...