Рекомендована при діабеті та для сердця: Названо найкращу дієту на 2024 рік - її користь доведена наукою

1 січня американське видання U.S. News & World Report назвали рейтинг дієт на прийдешній 2024 рік. Середземноморська дієта знову виявилася найкращою і перемогла в чотирьох категоріях. 1 січня американське видання U.S. News & World Report назвали рейтинг дієт на прийдешній 2024 ріку, передають Патріоти України.

Серед кількох номінацій перші місця посіла Середземноморська дієта. Вона здобула першість у категоріях найпростіша дієта, найкраща дієта для сім'ї, найкраща дієта для здорового харчування та найкраща дієта для діабету, кісток і суглобів та здорового харчування для серця, ідеться у звіті.

Дієта DASH (дієтичні підходи для зупинки гіпертонії) посіла друге місце як найкраща дієта, а дієта MIND (середземноморська дієта DASH для затримки нейродегенеративних процесів) — третє місце в списку з 30 дієт. Усі три найкращі дієти є рослинними, з акцентом на фруктах і овочах, цільних зернах, бобах і насінні.

Експертний склад — 43 лікарі, зареєстровані дієтологи і нутриціологи, епідеміологи з питань харчування та дослідники в галузі схуднення, які є лідерами у своїх галузях. Вони отримали наукові ступені та акредитації, які є загальновизнаними і підтверджують їхню компетентність у цій галузі. Багато хто з них є авторами книг, керівниками рецензованих наукових досліджень і викладачами в авторитетних установах.

Також комітет уперше оцінив веганську дієту, яка посіла третє місце серед найкращих дієт на основі рослинних продуктів. Останнє місце в списку 30 найкращих дієт посіла сироїдницька дієта, яка рекомендує вживати їжу, що не була «приготована, оброблена, мікрохвильова, опромінена, генно-інженерна або піддана впливу пестицидів чи гербіцидів», — ідеться у звіті.

«Світ дієт і харчування може бути приголомшливим і сповненим дезінформацією та неточними заявами про здоров’я», — зазначила в електронному листі до CNN Шенлі Чіен, старший редактор з питань здоров’я в U.S. News.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...